Iowalainen Eddie Tipton Huijasi Lotossa Itselleen Miljoonia

Mies huijasi itselleen miljoonia lotossaEddie Tipton, joka oli aikaisemmin Multi State Lottery Associationilla töissä, on syytettynä siitä, että hän olisi asentanut ohjelman lotto järjestelmän satunnaislukugeneraattoriin, joka antoi hänen tietää loton voittavat yhdistelmät 3 kertaa vuodessa. Nämä päivät olivat marraskuun 23 päivä, joulukuun 29 päivä ja toukokuun 27 päivä. Hän ja hänen tiiminsä, ovat yhdistetty ainakin viiteen päävoittoon vuosien 2005 ja 2011 välillä.

Koko vyyhti ja ensimmäinen voitto tuli vuonna 2005, kun Tiptonin veli osti voittavan yhdistelmän lottokuponkiinsa Colordon Lotosta. Lotossa oli jaossa 4,5 miljoonaa dollaria ja voittavia kuponkeja oli 3 kappaletta. Viranomaiset epäilevät, että ainakin kaksi kolmesta kupongista, voidaan yhdistää Tiptoniin ja hänen porukkaansa. Samantyyppisiä isoja voittoja löytyy siis vuosien ajan yhteensä 5 kappaletta, ja kaikissa yhteinen tekijä on kyseinen Eddie Tipton.

Eddie Tipton on myöntänyt syyllisyytensä koko jupakkaan ja on tehnyt syyttäjän kanssa sopimuksen josta ei ole vielä enemmän tietoa saatavilla. Todennäköisesti tuomio astuu voimaan kesän loppupuolella.

Onneksi sentään Suomessa tällainen filunki ei ole mahdollista, sillä Veikkauksen lotossa numerot arvotaan oikeilla palloilla, kuten ollaan jo vuosia tehty. Oikeilla palloilla saadaan mahdollisimman satunnainen yhdistelmä numeroita. Menee meille jopa yli hilseen, miksi Multi State Lotolla on ollut näin haavoittuvainen järjestelmä käytössä.